Äppelkaka, glutenfri

Serverar: 8 portioner

En lättlagad äppelkaka utan vetemjöl. Råsocker ger fyllig smak och ljusbrun färg till kakan.

Ingredienser

  • Till formen
  • Smör
  • 1 msk råsocker strö
  • 2 msk kokosflingor
  • Kaka
  • 3 dl potatismjöl
  • 3 dl råsocker flor
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kokosflingor
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 2 ägg
  • 1 dl yoghurt, vanilj
  • Fyllning
  • 2 äpplen
  • Instruktioner

    1. Smöra en rund form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Strö formen med råsocker och kokos.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Klicka i smöret och rör det småsmuligt.
    4. Tillsätt ägg och yoghurt och arbeta samman till en smet. Häll det i formen.
    5. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna klyftor. Stick ner dem i kakan.
    6. Grädda i ugnen 40-45 minuter.
    7. Servera kakan med vaniljsås, glass eller vaniljkesella.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben