Äppelkaka

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna kaka är matig, syrlig och lite söt. Är godast dagen efter. Ätes antingen som den är, eller till grädde eller glass.

Ingredienser

  • 4 dl ljummet vatten
  • 15 g jäst
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk Rissirap
  • 3 dl Siktat vetemjöl
  • 3 dl Finmalet helt vete
  • 1/2 tsk salt
  • Ca 8 st Äpplen
  • 2 msk rissirap
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Häll det ljummna vattnet i en skål och rör ner jästen och rissirapen, olivoljan och allt mjöl. Degen ska vara kletig. Häll i en smord form ca 34 x 25 cm. Platta ut degen i formen. Äpplena klyftas och pressas ned i smeten, tätt. Rissirap, kanel och olivolja blandas och hälles över kakan.
    2. Gräddas i 175 grader i ca 45 minuter, tills den fått en vacker färg.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    "Ett äpple om dagen.."
    "Ett äpple om dagen, håller doktorn borta.." kanske man skall ta med e...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben