Munkar med maräng, kokos och kakao

Serverar: 30-35 portioner

Detta recept fick jag av en arbetskamrat, på 60-70-talet när jag bodde i Göteborg. Min dotter var i 6-årsåldern och hade många kompisar, så munkarna var jättepoppis. Har 2 barnbarn och 1 barnbarnsbarn som är laktosintoleranta, så dessa blir perfekt att bjuda dem på. .

Ingredienser

  • 9 dl strösocker
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 3 dl kallt vatten
  • 3 dl kokande vatten
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 4 dl kokos
  • ½ dl kakao
  • Instruktioner

    Blanda strösocker, florsocker, äggvitor och det kalla vattnet i en bunke. Häll gelatinpulvret i det kokande vattnet och vispa ca 1 minut. Häll det i bunken på de andra ingredienserna och vispa med elvisp ½ timma. Ta en stor långpanna, blanda kokos och kakao så det täcker botten av långpannan, häll i smeten och lika mycket kokos och kakao uppe på smeten. Sätt in i kylskåpet eller på annat kallt ställe ett par timmar. Tag sedan ut den och skär i rutor, så det blir lagom stora bitar. Går bra att frysa, tinar direkt. Avnjut till kaffet!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben