Serverar: 30-35 portioner
Detta recept fick jag av en arbetskamrat, på 60-70-talet när jag bodde i Göteborg. Min dotter var i 6-årsåldern och hade många kompisar, så munkarna var jättepoppis. Har 2 barnbarn och 1 barnbarnsbarn som är laktosintoleranta, så dessa blir perfekt att bjuda dem på. .
Blanda strösocker, florsocker, äggvitor och det kalla vattnet i en bunke. Häll gelatinpulvret i det kokande vattnet och vispa ca 1 minut. Häll det i bunken på de andra ingredienserna och vispa med elvisp ½ timma. Ta en stor långpanna, blanda kokos och kakao så det täcker botten av långpannan, häll i smeten och lika mycket kokos och kakao uppe på smeten. Sätt in i kylskåpet eller på annat kallt ställe ett par timmar. Tag sedan ut den och skär i rutor, så det blir lagom stora bitar. Går bra att frysa, tinar direkt. Avnjut till kaffet!