Vietnamesisk kyckling med ingefära

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En mycket god rätt för dig som gillar asiatiskt. Mycket smak av ingefära, koriander och vitlök!

Ingredienser

  • 2 msk olja
  • 1 liten gul lök
  • 200 g kycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta i tunna skivor
  • 2 msk färsk ingefära, finhackad
  • 1 ½ msk flytande honung
  • 1 ½ msk fisksås
  • 1 ½ msk soja
  • ½ tsk kinesisk kryddblandning, fem kryddor
  • Svartpeppar
  • 1 msk finhackade korianderblad
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en wokpanna. Woka först kycklingen i het panna. Krydda med salt och peppar. Ta upp kycklingen på en tallrik och woka därefter löken.
    2. Blanda i vitlök och ingefära. Häll tillbaka kycklingen i pannan. Tillsätt honung, fisksås, sojasås, "fem kryddor" och peppar. Värm rätten någon minut. Var lite försiktig med mängden fisksås eftersom den är väldigt salt. Smaka gärna av såsen!
    3. Hittar man inte "fem kryddor" så är det inga problem att utesluta kryddblandningen, det är så mycket smak ändå!
    4. Strö över korianderbladen före servering.
    5. Servera med jasminris och grönsallad.
    6. Smaklig måltid!
    7. Den här maträtten går givetvis att tillaga med fläskött om man föredrar det! På bilden som jag bifogat är rätten gjord på skinkkött.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lennart_58 4 september 2009

    Här kommer ett försenat betyg, ursäkta dröjesmålet. 5 fina poäng.

    frokeneva 1 mars 2011

    Vi gjorde maträtten men den blev inte alls så såsig som din är på bilden. Var kommer vätskan på din bild ifrån?

    hillan66 1 mars 2011

    Jag gillar det "såsigt" så jag tror att jag gjorde dubbel sats av såsen när jag tog bilden ... ett tips!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben