Rabarberchutney

Pasar bra till grillat, stekt kött, kyckling mm. Gott på rostat bröd och skorpor likaså...

Ingredienser

  • 1 kg rabarber utan blast
  • 6 dl = 500 gr strösocker
  • 1 dl vatten
  • 2 msk cidervinäger eller vinättika
  • 2 dl finhackad gul lök
  • 2 dl russin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk malen kryddpeppar
  • Instruktioner

    Skölj och skär rabarbern i ca 1 - 2 cm bitar. Blanda alla ingredienser i en stor gryta/kastrull. Koka på svag värme i 30 - 60 min tills chutneyn tjocknat. Låt svalna. Häll på rena glasburkar och tillförslut med lock. Förvara kallt i kylskåp.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (4)

    lena4 18 maj 2009

    Har du testat receptet, jag undrar vad det är för hållbarhet på denna ? God smak blev det. Men det blev nog för mycket vatten, för den blev lös fast jag kokade den länge.

    eqqoboy 29 maj 2009

    Såå gott. Tog hälften av vattnet och det blev perfekt. Ska ge bort en burk som morsdags-present.

    sikaal 23 maj 2010

    Jättegod! :-) Den blev lagom tjock för mig.

    monkeyface 29 juni 2012

    Jag hade en tråkig paprika i kylen, den rostade jag o tog väck skalet på o sen la jag in den i chutneyn, det blev ett snygt lyft, tog då lite mindre kanel o lite chilli i stället ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben