Rabarberchutney

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod!!! Gör denna chutney ca 4-5 dagar före den ska ätas.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 gula lökar
  • 5 dl stösocker
  • 1 kanelstång
  • ½ dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • ½-1 tsk salt
  • Instruktioner

    Skär rabarbern i cm-breda skivor. Skala och grovhacka löken. Lägg det i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka på svag värme utan lock i ca 45 min. Smaksätt med sambal oelek och salt. Häll upp på burk och sätt på locket. Låt stå fram tills serveringen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (1)

    majamia 21 april 2008

    Hej Det blev väldigt gott men mycket lös, tror inte att det beror på att jag tillsatte 2 msk vinäger det förhöjde smaken. :-) kommer göra om detta igen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben