Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris
Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker.
Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!
Ingredienser
Rabarberchutney
300 g rabarber
1 äpple
½ röd chilifrukt
1 liten gul lök
1 msk olja
3 msk vitvinsvinäger
3 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
Rivet skal från ½ citron
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk curry
600 g kalkonbröst
Smör el margarin
Salt
Peppar
Riset
3 dl långkornigt ris
6 dl vatten
½ tsk salt
50 g pinjenötter
1 grovt riven morot
Instruktioner
- Chutney:
Skölj rabarberna och skär dem i 2-3 cm långa bitar.
Skala, kärna ur och tärna äpplet.
Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint.
Skala och tärna löken.
Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken.
Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
- Skölj kalkonbröstet i vatten.
Torka torrt med hushållspapper.
Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra.
Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125° varm ugn i ca 30 minuter.
- Riset:
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Rosta pinjenötternai torr stekpanna.
- Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.
- Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.
Liknande recept
Kommentarer (0)