Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris

Serverar: 4 portioner

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Ingredienser

  • Rabarberchutney
  • 300 g rabarber
  • 1 äpple
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk Cane syrup/Rörsocker sirap (Dansukker)
  • Rivet skal från ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 600 g kalkonbröst
  • Smör el margarin
  • Salt
  • Peppar
  • Riset
  • 3 dl långkornigt ris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 50 g pinjenötter
  • 1 grovt riven morot
  • Instruktioner

    1. Chutney: Skölj rabarberna och skär dem i 2-3 cm långa bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
    2. Skölj kalkonbröstet i vatten. Torka torrt med hushållspapper. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125° varm ugn i ca 30 minuter.
    3. Riset: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
    4. Rosta pinjenötternai torr stekpanna.
    5. Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.
    6. Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    15
    12
    4.8
    50 min
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben