Fyllt kalkonbröst med tomatsås

Serverar: 6 portioner

Fyll kalkonbröstet med soltorkade tomater, oliver, fetaost mm Servera klyftpotatis och tomatsås till.

Ingredienser

  • Ca 1 kg kalkonbröst
  • 8 soltorkade tomater
  • 15 svarta oliver
  • 20 färska basilikablad, samt blad till garnering
  • 150 g fetaost
  • Hushållssnöre
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Klyftpotatis
  • Ca 14 medelstora mjöliga potatisar
  • 3 msk smör
  • ½ tsk paprikapulver
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • ½ tsk flingsalt
  • Tomatsås
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk balsamicovinäger
  • ½ dl torrt, vitt vin
  • ½ tsk strösocker
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Skär en ”ficka” längs med kalkonbröstet. Hacka samman soltorkade tomater, oliver, basilika, samt fetaost till en röra. Lägg den i ”fickan” och bind om med snöre. Salta och peppra köttets utsida. Bryn köttet runtom i smör i en stekpanna. Lägg sedan över det på ett ugnsfast fat och laga färdigt i ugnen tills innertemperaturen är ca 63-65 grader, ca 1,5 timmar beroende av hur tjockt köttet är. Tag ut och låt vila en stund innan det skärs i skivor.
    3. Gör under tiden också klyftpotatisen; skölj, men skala ej potatisen. Skär den i klyftor och lägg i ugnsfast smord form. Krydda och ugnsstek ca 45 minuter eller tills potatisen är mjuk.
    4. Medan det andra står i ugnen så laga tomatsåsen. Skala och finhacka löken. Låt den svettas i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross, vinäger, vin och låt allt puttra samman en stund. Smaka av med socker, persilja, salt och peppar.
    5. Servera det skivade kalkonbröstet vackert upplagt tillsammans med klyftpotatis och tomatsås. Garnera med basilikablad.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben