Fyllda isterband med basilika och parmesanmos

Serverar: 4 portioner

Enkel och lättlagad vardagsmat med det " lilla extra ".

Ingredienser

  • ISTERBAND
  • 4 isterband
  • 4 msk bostongurka
  • 4 msk brynt lök , hackad
  • 4 msk hackade rödbetor
  • 1 hackat äpple
  • lite vatten
  • PARMESANMOS
  • 8 potatisar
  • 4 stora vitlöksklyftor
  • 2½ dl riven parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl färsk basilika
  • Instruktioner

    ISTERBANDEN: Tina isterbanden och ta av skinnet försiktigt så de inte går sönder. Skåra dem på längden och lägg i en ugnssäker form. Hacka och bryn löken lätt. Fyll skårorna på korven med lök, gurkhack, rödbetor och de hackade äppelbitarna. Ev. överblivet hack läggs runt om korven. Späd med lite vatten om det verkar för torrrt. Grädda i ugnen på 250 grader ca 15-20 minuter. PARMESANMOS: Koka potatisen mjuk tillsammans med vitlöken och salt ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Mosa potatisen tillsammans med parmesanost, smör, mjölk och basilika. Smaka av med salt och peppar. Garnera med hela basilikablad. Servera med isterbanden, senap, gurka och rårörda lingon

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    systeryster 6 maj 2008

    brukar göra en enklare variant direkt i stekpannan, där jag fräser ihop alla ingridienserna och späder med lite av rödbetslagen.Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben