Serverar: 2 portioner
Tid: 45 minuter
Latheten lär ju vara uppfinningarnas moder. Detta recept började uppfinnas av lathet, när jag ville få allt klart i ett. Resultatet innebär att jag i framtiden kommer att vara lat.
Lägg smöret i en ugnsform och sätt in mitt i kall ugn, sätt ugnen på 250 grader. Skala och dela potatisen i 4-6 delar beroende av storlek. När ugnen är uppe i värme tar ni ut formen och lägger i potatisen, kryddar och rör om. Sätt tillbaka i ugnen ca 10 minuter, och förbered isterbanden. Skär ett snitt på längden av isterbanden och tryck ner gurkmixen. Skär osten i ca 1 centimeter grova stavar, och tryck ner som lock i snitten. Ta ut och rör om potatisen, och lägg på isterbanden. Vill ni ha ägg med fast gula knäcks även dessa i samtidigt med isterbanden. Vill ni ha ägg med lös gula knäcks dom i när ca 5 minuter återstår. Sätt in formen och sänk värmen till 200 grader i ca 15 minuter. ALLT KLART!