Fyllda kycklingfiléer med smak av medelhavet

Serverar: 4 portioner

Festligt och underbart smakligt är dessa filéer med matchande sås. Suveränt!

Ingredienser

  • 6 st kycklingfile
  • 2 pkt bacon
  • Smör (för stekning)
  • 20 st soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl chilimarinerad vitlök
  • 2 krm svartpeppar
  • Tillbehör
  • Hemlagade ugnsrostade potatisklyftor
  • Blandad sallad
  • Rosa Sås
  • 2 dl Matyoghurt
  • 1 dl Sweet Chilisås
  • 0,5 dl Tacosås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Gör en ficka i varje filé eller snitta upp dem så det går att fläka ut dem till en "platta".
    3. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen i en matberedare. Mixa till en ganska grov konsistens. Tillsätt eventuellt lite olivolja så mixen blir lagom tjock.
    4. Fördela fyllningen på filéerna och vik ihop dem till paket. Linda baconskivor runt och fäst med en tandpetare.
    5. Bryn dem runt om i lite smör i en stekpanna tills de fått färg och lägg dem sedan i en ugnssäker form. Hit kan de förberedas.
    6. Sätt in i ugnen tills de är genomstekta, ca 20 minuter.
    7. Tag bort tandpetarna och servera med hemlagade potatisklyftor, sallad och "Rosa sås"
    8. Rosa sås: Rör ihop ingredienserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    JennyV 15 februari 2008

    Detta lagade jag på alla hjärtans dag och en bättre kärleks middag får man leta efter :) Men istället för ugmsrostade potatisar gjorde jag "spröda potatisklyftor" som jag också hittade på matklubben. Och istället för den rosa såsen tog jag det som blev kvar av fyllningen och blandade med turkisk yoghurt. MUMS!!!

    vanillalover 24 juli 2008

    Mycket smakrik rätt! Använde dock färsk vitlök då vi inte hade inlagd hemma :-) /Marie

    copmuter 25 juni 2009

    Alla som åt ville ha receptet :-)

    Gurgelfranz 21 november 2010

    Jättegott! En kanon-bjudrätt. Såsen är så simpel men ändå så god. Tackar och bugar.

    kyckliing 11 maj 2011

    Jättegott! Gjorde den på provmiddagen i skolan. Och jag fick MVG! Tack så mycket!:D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben