Tigerräkor med smak av Medelhavet

Serverar: 4 portioner

En härlig liten gryta med schalottenlökar, vitlökar, tomater och vitt vin. Ät den till bröd, ris och sallad och njut!

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tomater
  • 20 frysta och tinade ekologiska jätteräkor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vitvin, gärna matlagningsvin
  • Salt
  • Peppar
  • ½ dl finhackad persilja
  • Servera med
  • Bröd
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Lägg tomaterna i en bunke med kokhett vatten och låt ligga 1 minut. Häll av vattnet och skala tomaterna under kallt rinnande vatten. Skär tomaterna i tärningar.
    2. Fräs räkorna med löken och vitlöken i oljan ca 3 minuter.
    3. Tillsätt tomattärningarna och fräs 1 minut. Tillsätt vinet, salta och peppra. Sjud under omrörning ytterligare 1-2 minuter. Blanda i persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Super_Mario 19 januari 2010

    otroligt gott! Hde i spenat och olive ocksa! Skagoras flra ggr! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben