Chokladhjärtan med olika smaker

Serverar: 14-16 portioner

Fylliga chokladhjärtan med mint/polkagris smak eller varför inte hallon och torkade jordgubbar. Tas fram några minuter innan servering så chokladen blir lagom mjuk.

Ingredienser

  • Till polkagris och mint hjärtan
  • Ca 200-300 g mörk mintchoklad (ex Lindt eller Marabou)
  • Ca 15-20 små polkagriskarameller (ex Cloettas i påse)
  • Till hallon och jordgubbs hjärtan
  • Ca 200-300 g choklad med hallonsmak (ex Lindt eller Marabou)
  • Ca 10 torkade jordgubbar från naturgodis
  • Iskubsformar, IKEAS hjärtan
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen över t ex ett vattenbad.
    2. Krossa under tiden polkagriskaramellerna i en mortel så att det blir lagom små bitar. De torkade jordgubbarna klipps i små bitar.
    3. När chokladen smält blandar du i den valfria smaksättningen. Ta sedan två små skedar och lägg i IKEAS iskubsformar som är formade som hjärtan. Ställ formen kylen ca 1 timme eller tills du ser att dom stelnat.
    4. Tryck sedan ut dom på ett fat eller i en skål strax innan serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    annelieberggren 27 december 2008

    Låter jätte gott, detta måste jag prova...

    Norpan7203 3 februari 2010

    Så enkelt! Mycket smart ;)

    muppet 7 augusti 2010

    Jätte enkelt, och enormt goda. Mums! Hade en klick margarin i den smälta chokladen för att få den slätare och finare.

    linaolsson 7 december 2010

    Vad roligt att så många har sparat detta recept och att ni som gjort dom har kommenterat och sagt vad ni tycker =) Smart med en klick smör i. Det ska jag pröva nästa gång också =) /Lina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben