Kyckling med smak av skogen

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lite smak av vilt.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 2 gula lökar
  • 200 g trattkantareller eller champinjoner
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2-3 msk hackad timjan
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 8 bitar.
    2. Skala och hacka löken. Ansa svampen och skär den eventuellt i mindre bitar. Lägg lök och svamp i botten på en lätt smord ugnssäker form. Lägg kycklingen ovanpå.
    3. Blanda samman grädde, vatten, fond, soja och gelé. Tillsätt de krosade enbären, salt och peppar och häll blandningen över kycklingen.
    4. Tillaga mitt i ugnen i 225 grader, ca 30 min tills kycklingen är genomstekt, det vill säga att köttsaften är klar utan rosa inslag. Strö över timjan. Servera kycklingen med kokt, gärna pressad potatis och sockerärtor.
    5. För allergiker: byt ur grädden mot havregrädde om du inte tål mjölkprodukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben