Hallonkaka med smak av citron och kanel

Tid: 45 minuter

En mumsig seg hallonkaka med underbara fräscha smaker som pasar till alla fikatillfällen och enklare middagar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 citron, rivet skal
  • 2-3 dl hallon
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 gader. Vispa ihop ägg och socker väldigt pösigt. Rör ner kanel, citronskal och sedan mjölet växelvis. Häll smeten i en 24 cm smord och bröad form med löstagbar kant. Strö över hallonen, mängd efter smak, (går även bra att pressa lite citronsaft över). Hyvla över smöret och ställ in i ugnen i ca 25-35 minuter, (eller längre tid beronde på hur hård skorpan blivit).
    2. Servera den avsvalnade kakan gärna med lite riven choklad och pudrat florsocker över.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    milanda 4 augusti 2010

    Mycket God o uppskattad. Har gjort den flera gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben