En mumsig seg hallonkaka med underbara fräscha smaker som pasar till alla fikatillfällen och enklare middagar.
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 citron, rivet skal
2-3 dl hallon
50 g smör
Instruktioner
Sätt på ugnen på 175 gader.
Vispa ihop ägg och socker väldigt pösigt. Rör ner kanel, citronskal och sedan mjölet växelvis.
Häll smeten i en 24 cm smord och bröad form med löstagbar kant.
Strö över hallonen, mängd efter smak, (går även bra att pressa lite citronsaft över).
Hyvla över smöret och ställ in i ugnen i ca 25-35 minuter, (eller längre tid beronde på hur hård skorpan blivit).
Servera den avsvalnade kakan gärna med lite riven choklad och pudrat florsocker över.
Mycket God o uppskattad. Har gjort den flera gånger.