Cheesecake med smak av kanel

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Amerikansk ostkaka

Ingredienser

  • 14 digestive kex
  • 0,5 dl socker
  • 1,5 tsk kanel
  • 60 g smält margarin
  • Fyllning
  • 250 g philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk vanillinsocker
  • rivet skal av 1 citron, saft av 1/2 citron
  • Glasyr
  • 1 dl créme fraiche
  • Ugn 175 grader
  • Instruktioner

    1. Smula kexen och blanda med socker, kanel och matfett. Bred ut degen i botten på en pajform. Grädda pajskalet i 5 min mitt i ugnen.
    2. Rör ihop osten och sockret. Dela äggulor och äggvitor. Tillsätt äggen i osten. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    3. Rör ner mjöl, vanillinsocker, citronsaft och skal i ostsmeten. Tillsätt de uppvispade äggvitorna.
    4. Häll smeten i pajformen och grädda i 50 min. När kakan svalnat något, brer du över créme fraiche.
    5. Går att frysa

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben