Barbros äppelkaka med smak av kanel

Serverar: 6 portioner

Äppelkaka som serveras ljummen till vaniljsås, lättvispad grädde eller glass

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • Smör till formen
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 3 stora (600 g) äpplen, skalade och klyftade
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver.
    3. Smörj en ugnssäker form (24 centimeter i diameter)
    4. Strö ut äppelklyftorna och täck med pajdegen.
    5. Strö över kanel.
    6. Grädda ca 20-30 minuter.
    7. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (1)

    rump 9 mars 2010

    Denna äppelkaka gör jag ofta , jag blandar ,ner lite mandelspån i smeten ,det blir gott .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben