Gunnels äppelkaka med kanel

Serverar: 10 portioner

Serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumstempererat
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 1/2 vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 äpplen, skurna i tunna klyftor
  • Till dekor
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 msk kanel
  • Till formen
  • Smör
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Rör smör och socker pösigt.
    3. Tillsätt ägget.
    4. Blanda ner mjöl och bakpulver.
    5. Klicka ut smeten med blöta fingrar i en smord och bröad form, 22 cm i diameter.
    6. Tryck ner äppelklyftorna tätt i smeten.
    7. Strö över en blandning av kanel och socker.
    8. Grädda i cirka 45 minuter.
    9. Njut!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben