Mjuk mandelkaka med citron och kanel

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Säger bara wow, så vansinnigt god. Kan ätas som den är eller med grädde/vaniljsvisp och bär.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 4 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk malen kanel
  • 250 g mald mandel
  • 1 vaniljstång
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela gulor från vitor. Spara vitorna. Rör ihop florsocker och äggula till en slät smet. Tillsätt citronskal, kanel och den malda mandeln.
    2. Skrapa ur fröna ur vaniljstången och lägg dom i smeten. Vispa vitorna till fast skum, rör ner lite i taget i mandelsmeten.
    3. Smörj och bröa en kakform och häll i smeten. Grädda i ca 50 minuter. Låt kallna, lägg upp på fat och sikta florsocker över.
    4. Tips! Låt bli att smörja formen med smör och ströbröd så blir kakan både gluten- och mjölkfri.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben