Mandelbiskvier med citron och kanel

Härligt sega biskvier med smak av mandel, citron och kanel.

Ingredienser

  • 3 dl florsocker
  • 1 ägg
  • 225 g mandel
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,25 tsk kanel
  • Florsocker till pudring
  • Instruktioner

    Skålla, skala och mal mandeln. Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt. Rör samman mandel, citronskal, vaniljsocker och kanel. Vänd ner blandningen i äggsmeten. Arbeta samman till en deg. Låt vila övertäckt i 15 minuter. Rulla ut degen till en lång rulle, 4 cm tjock. Skär den i 24 delar. Forma varje del till små bollar och platta till dem något. Placera på plåt med bakpapper. Sikta över florsocker. Grädda i ugnen i 15-20 minuter, 175 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben