Jordgubbssylt med citron och vanilj
Sylten är gjord på syltsocker som redan innehåller pektin, citronsyra och natriumbenzoat. Enklare kan det inte bli. Smaken är förstärkt med mer citron och vanilj. Önskar du en mer finfördelad sylt kan bären skivas innan de kokas till sylt.
Ingredienser
1 l jordgubbar
1 vaniljstång
1½ tsk finrivet citronskal
½ dl färskpressad citronsaft
3 dl syltsocker
Instruktioner
- Rensa jordgubbarna. Dela vaniljstången på längden. Lägg jordgubbar, vaniljstång, citronskal och -saft och socker i en kastrull. Låt koka ca 5 minuter. Ta bort ev skum.
- Skrapa ur vaniljfröna och lyft upp stången. Låt stå under lock ca 5 minuter. Rör om försiktigt och häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Sylten blev hur god som helst! Påminner om mormors, bättre kan det inte bli.
Guuuuuud så god!! Högsta betyg!
Jättegod! Jag bytte iofs ut vanligt syltsocker mot syltsocker 1+3 och använde då 1,5 dl men jag är jättenöjd! Tack =))