Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
Jag fick denna i present och den var så god att jag bad att få receptet! Den smakar mer. Jag vet inte exakt hur många burkar satsen ger.
Skär päronen i bitar Koka dem och citronen (eller lime) mjuka, det tar ca 10 minuter. Tillsätt ingefära, vaniljsocker och socker. Koka 5 minuter till. Rör ut melatin i lite extra socker och rör ner i sylten. Koka 2 minuter, ta kastrullen från värmen. Skumma och häll upp på rena burkar. Locket på! Lycka till!
Nog måste det väl vara lite vatten? Det räcker inte med citron/lime saften.
Jo, det behövs inget vatten, jag la på locket på grytan och rörde då och då. JÄTTEGOTT!
Tack för hjälpen! Det beror kanske hur lös konsistens man vill ha. Gör man marmelad ska den ju inte vara för lös tycker jag. Det är bra att använda mogna päron.
Gjode den 2011 ska göra den nu igen jättegod även till ost och kex
Kul att du gillar den! Ja, den är jättegod till ost och kex, eller på nybakat bröd!
vilken sorts päron tycker du att man ska använda?