Sockerkaka med ingefära och citron

Serverar: 12 portioner

Spännande smakkombinatin.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 180 g smält smör
  • 3-8 tsk ingefärspulver
  • Glasyr
  • 1 citron skal, saft och fruktkött eller citron från flaska
  • Ca 2 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa socker och ägg poröst. Smält margarinet. Häll ned de torra ingredienserna och sist margarinet. Smaksätt med ingefäran beroende på hur mycket du vill att den ska smaka. Jag använde 7 tsk.
    2. Smöra och bröa en form.
    3. Grädda på 175 grader i ca 40 min. Låt svalna i formen en stund innan du stjälper upp dem på ett galler.
    4. Glasyr: Riv och pressa citronen och blanda med florsocker till bar konsistens eller använd citron på flaska.
    5. Bred det över den kalla kakan.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben