Plommonchutney med ingefära och citron

God sötsyrlig chutney som verkligen gifter sig i munnen. Härligt frisk av citron och söt av plommon. Ska bli riktigt skoj att laga något med denna.. En fröjd för smakkörtlarna är det i alla fall!

Ingredienser

  • 700 g plommon(vikt utan kärnor)
  • 1 citron
  • 1 bit ingefära (stor som en stor tumme)
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 dl brun farin
  • 1 dl äppelcider vinäger
  • Instruktioner

    Skär plommonen i kvartar. Riv skalet av citronen och pressa ut saften. Skala och riv ingefäran. Skala och pressa vitlöken. Hacka löken fint. Blanda och häll i en kastrull. Slå över vinäger och blanda ner socker. Låt koka ca 1 timme. Det blir rätt mkt vätska när både frukten, citronsaften och vinägern börjar koka. Så ha inte lock på så lite kan ånga bort. När det kallnat, dra av från plattan och låt svalna kort. Häll sedan i rena glasburkar och låt svalna innan du sätter på lock och ställer in i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    liab 19 september 2009

    Är ingen chutney-fantast men denna var god. Fast jag minskade mängden vinäger ganska mycket.

    Roggan 22 september 2012

    Jättegott! Tillsatte dock lite mer socker. Tror chutnyn kan vara god att glacera revbensspjäll med. Får nog göra mer imorgon för det här lär inte räcka länge...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben