Morotssoppa med ingefära och citron

Serverar: 4 portioner

Välsmakande morotssoppa som jag, sambon och katten älskade, medans sonen icke höll med. Ur "Sveriges nya landskapsrätter".

Ingredienser

  • 500 g morötter, skalad och i 1 cm bitar
  • 1 liten gul lök, skalad och hackad
  • 0,5 tsk ingefärskrydda
  • 0,75 l vatten
  • 0,5 dl kycklingfond
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Fräs morötter, lök och smör några minuter. Häll på vatten och fond. Koka allt mjukt i cirka 25 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt vispgrädde och smaka av med kryddor och citronjuice.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben