Morotssoppa med ingefära

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En färgglad soppa och nyttig med ingefära. Servera med färskost och grovt bröd

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 2 gula lökar
  • Smör
  • 8 dl vaten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2½ dl gräddmjölk
  • Topping
  • Keso
  • ½ msk riven ingefära
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken Fräs löken i smör och tillsätt morötterna, vatten och buljongtärningarna. Låt koka 15 minuter. Mixa soppan. Tillsätt gräddmjölken och koka. Blanda keson med ingefäran och salt och servera till soppan

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MaNi 9 februari 2008

    Trodde aldrig att morotsoppa skulle vara så gott men jag blev klart överraskad. Jag har ingen mixer så den blev aldrig mixad. Jag använde turkisk yoghurt i stället för keso att toppa med. Det blev kanon. Tack för receptet!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben