Frasiga laxkakor med smak av Asien

Serverar: 4 portioner

Laxkakorna är godast frasigt nystekta. Laxen kan bytas ut mot exempelvis torsk eller gös. Servera en god sås med japansk soja, strösocker och wasabi (japansk pepparrotspasta på tub) och nykokta nudlar eller ris till.

Ingredienser

  • 500-600 g ben- och skinnfri laxfilé
  • 1 msk finriven ingefära
  • 4 finstrimlade limeblad eller rivet skal av 1 välborstad lime
  • 3 msk potatismjöl eller maizena
  • 1 äggvita
  • Rapsolja till stekning
  • Sås
  • ½ dl japansk soja
  • 1 tsk strösocker
  • Wasabi, japansk pepparrotspasta på tub, efter egen smak
  • Servera med
  • Nykokta nudlar eller ris
  • Instruktioner

    1. Blanda sojan och sockret till såsen. Smaksätt med wasabin till önskad styrka.
    2. Skär laxen först i långa strimlor, sedan i ca 5 mm stora tärningar.
    3. Blanda dem med ingefäran och limebladen. Pudra över potatismjölet och rör om. Blanda i äggvitan.
    4. Låt lite olja bli varm i en stekpanna. Lägg i laxfärsen i klickar (två matskedar stora) och bred ut den. Stek laxkakorna gulbruna på båda sidor, 3-4 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Servera dem nystekta med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben