Frasig rabarberpaj eller äppelkaka

Serverar: 4 portioner

Farligt god!

Ingredienser

  • 4-5 rabarber eller äpplen
  • 125 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • Till servering
  • Vaniljvisp eller vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnssäker form (bara lite)
    2. Smält smöret i en kastrull på spisen, rör ner socker, mjöl och bakpulver. Låt blandningen stå så att den svalnar.
    3. Skala rabarber eller skala och kärna ur äpplena, skär dem i bitar under tiden smörblandningen svalnar.
    4. Lägg rabarbern/äpplena i botten av formen.
    5. Smula ut smörblandningen när den kallnat med fingrarna så den täcker rabarbern/äpplena i formen.
    6. Grädda i ca 30 minuter i 200°.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (7)

    sonja55 24 augusti 2008

    Jätte god paj !!!! Minskade smöret till 100 g och det blev bra det också, gjorde den på äpplen. Tack för receptet Sonja

    Skorpis 14 oktober 2009

    Detta har blivit min och familjens absoluta favorit. Gjorde den i somras med rabarber och nu ska vi testa med äpplen.

    Anna_86 7 juni 2010

    Den här kakan/pajen är riktigt god! Jag gjorde den när jag hade inflyttningsfika, och den tog slut först av allt :) Väldigt lätt att göra, rekomenderar absolut andra att testa! Tack för ett bra recept.

    petragbg 6 juni 2011

    Jag kör alltid efter detta receptet... lägger även till 1 dl havregryn! Hur gott som helst och kan aldrig bli fel! Hälsningar petra

    sprutnebel 21 juni 2011

    Mums! Enkelt & barnsligt gott =)

    marlene74 11 september 2013

    Jättegod! Jag gjorde dubbel sats av smuldegen och hade 4 rabarber och 3 äpplen i ,det blev superbra. Men den är väldigt söt , så nästa ggn blir det en dl socker mindre socker.Jag toppade med större bitar av hackad mandel .Blev mumsigt! Jättebra recept,ska göras om många gånger:)

    marlene74 11 september 2013

    Glömde ju skriva att jag också hade i 2 dl havregryn som en annan skrev,Blev kanon!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben