Frasig rabarberpaj med kardemummaglass och salsa

Serverar: 4 portioner

Ej testat, måste testa denna paj, låter otroligt gott.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl strösocker
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl farinsocker
  • 1 ½ dl havregryn
  • Kardemummaglass
  • ½ liter vaniljglass, färdigköpt
  • 1 msk flytande honung
  • 2 krm mald kardemumma
  • Jordgubbssalsa
  • 250 g jordgubbar
  • 1 msk strösocker
  • 15 st färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Skär rabarbern i bitar, skala dem innan de delas om skalet är grovt.
    3. Lägg bitarna i en pajform och blanda dem med potatismjöl och socker.
    4. Hacka samman smör, mjöl och socker i en matberedare. Blanda ner havregrynen med en sked så att de behålls hela.
    5. Häll smulblandningen över rabarberbitarna och grädda mitt i ugnen 25 minuter
    6. Kardemummaglass: Rör glassen mjuk men låt den inte smälta. Rör ner honung och kardemumma. Frys om glassen.
    7. Jorgubbssalsa: Skär jordgubbarna i 1/2-cm-stora fyrkantiga bitar. Hacka myntabladen. Blanda jordgubbar, socker och myntablad.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben