Gratinerade tortillarullar med majs och salsa

Serverar: 4 portioner

Här gör vi en god köttfärsröra med lite choklad i som vi rullar in i tortillabröd och gratinerar med ost.

Ingredienser

  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 finhackad färsk chili
  • 1 msk olivolja
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk riven mörk choklad
  • 1 burk majskorn, 300 g
  • 8 tortillabröd, "soft medium"
  • 400 g krossade tomater
  • 1 burk salsa, ca 300 g
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Stek löksorterna och chilin i olja i stekpanna. Tillsätt färsen och bryn den. Salta och rör ner tomatpuré, choklad och majskornen utan spad. Låt koka upp.
    3. Fördela köttfärsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg dem på ett ugnssäkert fat. Blanda tomater och salsa. Bred det över rullarna. Strö över ost och pinjenötter.
    4. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med sallad och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Metalkocken 6 februari 2010

    Testade det här receptet igår och jösses vad gott! Kan verkligen rekommendera det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben