Enkel rabarberpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Den här pajen är återkommande i vår familj. Min mamma har gjort den så länge jag kan minnas. Eftersom jag har lite svårt att hålla mig till recept kan jag påpeka att jag bakat den med flera olika sorters bär. Tänk bara på att lägga lite potatismjöl över bären om de är blöta.

Ingredienser

  • ½ kg rabarber
  • 1 dl socker, gärna råsocker
  • 75 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 dl havregryn
  • Ev flagad mandel
  • Solrosfrön går också bra
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarberna i ca 3 cm bitar. Lägg dem i en smord form. Strö över råsockret. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt sirap och havregryn. "Flocka" röran över rabarberna så jämt som möjligt. Strö över mandelflarn.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller till pajen har fin färg.
    3. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp/sås.

    Liknande recept

    4.4
    35 min
    2
    8
    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (3)

    frucaos 14 maj 2008

    Gott, och enkelt. Trevlig detalj med solrosfrön på! Den här kommer nog att göras fler gånger.

    Lindanemon 9 juni 2008

    Denna kommer jag att göra igen, men tar då mer av "degen".

    JennyV 14 maj 2011

    Denna var helt perfekt!!

    Relaterade Artiklar

    Matklubben Blogg 2007-10-02
    Det tar på krafterna att fylla år, puh vilken helg! Men en massa god m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben