Grillade marulkkotletter med smak av Asien

Serverar: 4 portioner

En perfekt bjudmat med denna goda fisk. Marulk är en riktig festfisk med fast och köttig konsistens. En sås till gjord på bl.a. chilisås, lime och finhackad koriander och servera med ris och en sallad.

Ingredienser

  • 600 g marulkkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk rapsolja
  • Sås
  • 1 dl sötsur chilisås
  • ½ dl risvinäger
  • ½ dl olivolja
  • Rivet skal och saft av 1 välborstad lime
  • ½ dl finhackad koriander
  • 1 tsk fisksås
  • Servera med
  • Ris
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Såsen: Blanda ingredienserna till såsen och låt den stå i kylskåp ca 20 minuter.
    2. Skär ev bort mittbenen på marulkkotletterna. Salta, peppra och pensla dem med oljan.
    3. Grilla eller stek kotletterna 1-3 minuter på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat. Fördela såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben