Grillad gourmetburgare

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En ljummen sommarkväll, kan livet bli bättre?

Ingredienser

  • 400 g nöt eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 1 äggula
  • 1 dl hackade oliver
  • 3/4 dl marinerade vitlöksklyftor, finhackade
  • Ev smör till stekning
  • Getostdressing
  • 100 g get- eller fetaost
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör
  • 3-4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 8 brödskivor (rostbröd)
  • 1-2 krukor ruccola eller grönsallad
  • Ev pommes frites
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen tilll 225 grader, förbered ev grillning. 2. Skiva tomaterna centimetertjockt, lägg dem i en oljad ugnssäker form, droppa över mer olja och ugnsbaka 20-30 minuter. 3. Blanda färsen med salt, peppar, äggula, oliver och vitlök. 4. Forma 4 burgare. Pensla dem ev med olja och grilla, halstra eller stek dem över kraftig värme tills de är genomstekta. 5. Kantskär osten och mixa den till en slät dressing med mjölk och olja. 6. Strimla salladen, rosta eller grilla brödskivorna. Lägg upp den nygrillade burgaren på en bädd av sallad med dressing och toppa med tomat och mer dressing. Serv era ev. med pommes frits

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben