Grillad Flintastek med grekisk smak

Serverar: 4 portioner

Serveras med en god potatis och grönsallad till

Ingredienser

  • 1 flintastek (ca 750 g)
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 2 tsk oregano (torkad eller 2 msk färsk)
  • Instruktioner

    1. Börja med marinaden. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor. Pensla steken med marinaden. Lägg i en plastpåse och häll över marinad som blivit över. Marinera 1 timme i rumsvärme eller ett par timmar i kylskåp.
    2. När elden falnat och grillkolet vitnat skär du några snitt i flintasvålen och lägger köttet över glöden. Grilla på måttlig värme i 15-20 minuter per sida.
    3. Salta steken och strö över extra oregano. Servera gärna med tzatziki.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben