Grillade kycklingspett med grekisk sallad

Serverar: 4-6 portioner

Grillade kycklingspett som serveras till grekisk sallad.

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilè
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron
  • 2 msk färsk oregano
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Sallad
  • 1 huvud krispsallat
  • 1 gurka
  • 6 mogna tomater
  • 1 rödlök
  • 1 orange eller röd paprika
  • 150 g fetaost
  • 1 dl svarta Kalamatoliver
  • Färsk oregano
  • Timjan
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Servera med
  • Bröd
  • Olivolja
  • Vinäger
  • Instruktioner

    1. Ugn 250° grill
    2. Skär filéerna i fyra avlånga bitar och trä upp på spett. Blanda olja, citronskal och -saft, hackad oregano, salt och nymald svartpeppar. Pensla spetten med blandningen.
    3. Grilla spetten på galler högt upp i ugnen och över en långpanna, ca 10 minuter. Vänd under tiden.
    4. Skölj och lägg sallatsbladen på portionstallrikar. Fördela skalad gurka skuren i bitar, tomater i bitar, skivad lök, skivad paprika, fetaost och oliver över sallaten. Strö över oregano, timjan, flingsalt och peppar. Toppa med kycklingspetten.
    5. Servera med bröd, olivolja och vinäger.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 11 december 2011

    Väldigt goda och enkla kycklingspett:) Hade dock inte färsk oregano, utan använde torkad, gick det med. Hade en enkel guacamole till (avokado, salt, peppar, citron, sambal oelek). Fräscht med sallad till, och väldigt gott med oliver och fetaost! Bifogar bild för ett trevligare recept, om du inte vill att den ska vara där så ta bort den.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben