Lätt och gott på somrarna, passar fint till grillat om man inte gillar potatissallad och sånt. Gott med kalamataoliver i salladen men det funkar i princip med vilka oliver som helst.
Ingredienser
7-8 blad isbergssallad
½ gurka
15-20 körsbärstomater
1 stor rödlök
200 g fetaost
20-30 svarta och gröna oliver
½ dl olivolja
1-2 msk vitvinsvinäger
1-2 msk oregano
2-3 krm färskmalen svartpeppar
Instruktioner
- Skölj av salladen, skär i bitar och torka i en salladsslunga eller med hushållspapper.
Skölj gurkan och skär i antingen "halvmånar" eller "trekanter".
Skölj körsbärstomaterna och dela på mitten.
Skala rödlöken och skär i ringar.
Skär fetaosten i bitar eller smula sönder till lagom bitar med fingrarna.
Låt oliverna rinna av och blanda sedan allt detta i en salladsskål.
Häll över pepparn och oreganon och ringla sedan över olivolja och vinäger.
Servera genast.
- Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...