Grekisk sallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 15 minuter

Lätt och gott på somrarna, passar fint till grillat om man inte gillar potatissallad och sånt. Gott med kalamataoliver i salladen men det funkar i princip med vilka oliver som helst.

Ingredienser

  • 7-8 blad isbergssallad
  • ½ gurka
  • 15-20 körsbärstomater
  • 1 stor rödlök
  • 200 g fetaost
  • 20-30 svarta och gröna oliver
  • ½ dl olivolja
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 1-2 msk oregano
  • 2-3 krm färskmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj av salladen, skär i bitar och torka i en salladsslunga eller med hushållspapper. Skölj gurkan och skär i antingen "halvmånar" eller "trekanter". Skölj körsbärstomaterna och dela på mitten. Skala rödlöken och skär i ringar. Skär fetaosten i bitar eller smula sönder till lagom bitar med fingrarna. Låt oliverna rinna av och blanda sedan allt detta i en salladsskål. Häll över pepparn och oreganon och ringla sedan över olivolja och vinäger. Servera genast.
    2. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben