Fläskfilé med varm grekisk sallad

Serverar: 4 portioner

En ljummen sallad smakar fräscht till köttet. Fläskfilémedaljongerna är marinerade i cirka 2 timmar. Men helstkt fläskfilé är förstås också gott till.

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • 3 msk olivolja
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk kalvfond
  • Nymald peppar
  • Flingsalt
  • Sallad
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • Olivolja
  • 1 dl kalamatoliver
  • 1 kruka basilika
  • Salt
  • Nymald peppar
  • 150 g fetaost
  • Till servering
  • Citronklyftor
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär upp den i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
    2. Blanda olivolja, citronskal, kalvfond och generöst med nymald peppar i en bunke. Vänd ner köttet och låt marinera cirka 2 timmar.
    3. Stek eller grilla köttet 2-3 minuter per sida. Krydda med salt.
    4. Salladen: Dela gurkan, skrapa bort kärnorna med en sked och skär i skivor. Skär tomaterna i grova bitar. Skala och skär löken i klyftor.
    5. Fräs gurka och lök i olivolja på svag värme ett par minuter. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare någon minut. Vänd ner oliver och basilikablad. Salta och peppra. Strö över smulad ost.
    6. Servera köttet med salladen och citronklyftor.
    7. Lycka till! smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben