Sallad med varm chévre

Serverar: 4 portioner

En god sallad. Bjud gärna på ett gott bröd till, t ex salladsbaugetter.

Ingredienser

  • 2 msk vetemjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 4 skivor chévre á ca 75 g
  • 1/4 squash
  • 1 gul paprika
  • Ca 16 cocktailtomater, gärna både röda och gula
  • 2 nävar blandad sallad
  • 2 dl gröna tinade ärter
  • Dressing
  • 1 msk hallonbalsamvinäger
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Garnering
  • Hallon
  • Valnötter
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda samman mjölet med lite salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägget lätt. Lägg ströbrödet på ett fat. Vänd först ostskivorna i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet har täckt ostskivorna ordentligt. Lägg dem kallt en stund innan de ska stekas.
    2. Ansa squashen och skär den i fina stavar. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera tomaterna. Skölj salladen och låt den rinna av. Dela den i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
    3. Vispa samman dressingen och häll den över salladen. Rör om. Fördela salladen på 4 portionstallrikar. Stek osten gyllene på båda sidorna. Lägg 1 ostskiva på varje tallrik. Garnera med hallon, valnötter och färsk timjan. Servera salladen genast när osten är färdigstekt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben