En god sallad. Bjud gärna på ett gott bröd till, t ex salladsbaugetter.
Ingredienser
2 msk vetemjöl
Salt
Peppar
1 ägg
3/4 dl ströbröd
4 skivor chévre á ca 75 g
1/4 squash
1 gul paprika
Ca 16 cocktailtomater, gärna både röda och gula
2 nävar blandad sallad
2 dl gröna tinade ärter
Dressing
1 msk hallonbalsamvinäger
3 msk matolja
1 tsk flytande honung
Salt
Garnering
Hallon
Valnötter
Färsk timjan
Instruktioner
- Blanda samman mjölet med lite salt och peppar på ett fat. Vispa upp ägget lätt. Lägg ströbrödet på ett fat. Vänd först ostskivorna i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet. Se till så att ströbrödet har täckt ostskivorna ordentligt. Lägg dem kallt en stund innan de ska stekas.
- Ansa squashen och skär den i fina stavar. Kärna ur och strimla paprikan. Halvera tomaterna. Skölj salladen och låt den rinna av. Dela den i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienserna till salladen.
- Vispa samman dressingen och häll den över salladen. Rör om. Fördela salladen på 4 portionstallrikar. Stek osten gyllene på båda sidorna. Lägg 1 ostskiva på varje tallrik. Garnera med hallon, valnötter och färsk timjan. Servera salladen genast när osten är färdigstekt.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Gott av grönt!
En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...