Grillad flintastek fylld med mozzarellaost

Serverar: 4 portioner

Ge flintasteken en festlig touch! Fyll den med krämig mozzarella och soltorkade tomater , krydda med basilika Fantastiskt gott och lätt fixat för grillpartyt.

Ingredienser

  • 1 marinerad flintastek
  • 1 kruka färsk basilika eller 2 msk torkad
  • 125 g mozzarellaost
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • tandpetare
  • Instruktioner

    1. Snitta svålen på några ställen. Skär en djup ficka i köttet, så långt det går. Plocka basilikabladen från plantan. Skiva osten och skär tomaterna i bitar. Fördela basilika,ost och tomaterna i fickan. Fäst ihop steken med tandpetare.
    2. Börja grilla när glöden är grå Vänd köttet när det börjar "svettas" på ovansidan. Låt steken bli genomstekt. Det tar ca 10-15 min på varje sida.
    3. Skär upp steken i sneda skivor. Servera med potatisklyftor, vitlökssås med basilika och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben