Fyllda kycklingfiléer med roquefort och päron
En underbar kombination, roquefortost med päron! Har inte provat att göra den, men ska nu till helgen.
Ingredienser
4 stora kycklingfiléer
2 mogna päron
2 msk franska örter
200 g roquefortost
2 msk smält smör
½ dl sherry
2 ½ dl hönsbuljong
Salt efter smak
Peppar efter smak
Instruktioner
- Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme.
- Lägg en bit aluminiumfolie i varje ficka, så den inte klistrar ihop sig under stekningen, lägg dem i en smord ugnsfast form och ugnstek dem i 190º i mitten på ugn i ca 15-20 minuter, ös med hönsbuljongen under tiden. Ta ut filéerna från ugnen.
- Under tiden skala, kärna ut och skiva päronen, ta bort folien ur fickan, nu fylls fickan med roquefortost och skivade päron, sätt in filéerna i ugnen igen i ca 5-10 minuter.
- Gott med pasta eller ris till och en god sallad.
- Buen provecho! (Smaklig måltid).
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jätte gott! Tack för att du bjöd på denna underbara middag!
Tänkte testa denna idag...