Fyllda kycklingfiléer med roquefort och päron

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

En underbar kombination, roquefortost med päron! Har inte provat att göra den, men ska nu till helgen.

Ingredienser

  • 4 stora kycklingfiléer
  • 2 mogna päron
  • 2 msk franska örter
  • 200 g roquefortost
  • 2 msk smält smör
  • ½ dl sherry
  • 2 ½ dl hönsbuljong
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Skär en djup ficka i filéerna, så att man kan fylla dem, pensla med sherry och smält smör, salta och peppra, smula sönder de franska örterna och strö det på filéerna, låt dem mogna i kylen minst 1 timme.
    2. Lägg en bit aluminiumfolie i varje ficka, så den inte klistrar ihop sig under stekningen, lägg dem i en smord ugnsfast form och ugnstek dem i 190º i mitten på ugn i ca 15-20 minuter, ös med hönsbuljongen under tiden. Ta ut filéerna från ugnen.
    3. Under tiden skala, kärna ut och skiva päronen, ta bort folien ur fickan, nu fylls fickan med roquefortost och skivade päron, sätt in filéerna i ugnen igen i ca 5-10 minuter.
    4. Gott med pasta eller ris till och en god sallad.
    5. Buen provecho! (Smaklig måltid).

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    segerwitch 5 september 2008

    Jätte gott! Tack för att du bjöd på denna underbara middag!

    persundstedt 4 oktober 2011

    Tänkte testa denna idag...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben