Fjärilskotlett med päron och roquefort

Serverar: 4 portioner

Fruktigt och mustigt - en kombination som alla tycker om. Saftiga päron och kryddig roquefortost - oslagbart till fläskkotletten.

Ingredienser

  • 1 stort saftigt päron
  • 2 msk färskpressad citron
  • 100 g roquefortost el annan grönmögelost
  • 2 kvistar persilja
  • 4 valnötter
  • Salt
  • 1 msk olja
  • 4 fjärilskotletter e4ller urbenade fläskkotletter à 125 g
  • 200 g pasta
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala päronet och skär det i 4 klyftor. Ta bort kärnhuset och skär päronklyftorna i långa strimlor. Blanda päronstrimlorna med den färskpressade citronen. Smula roquefortosten grovt eller tärna den.
    2. Ta av persiljebladen från kvistarna och hacka dem fint. Hacka valnötterna grovt. Koka upp saltat vatten i en kastrull, till pastan.
    3. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna. Stek kotletterna 3 min på ena sidan. Vänd dem och stek andra sidan 3 min.
    4. Lägg ner pastan i det kokande vattnet och koka enl paketets anvisningar. Lägg päronstrimlorna i stekpannan och låt dem fräsa med en kort stund, ca 1 minut.
    5. Salta och peppra fläskkotletterna och päronen i pannan. Lägg upp päronstrimlorna på kotletterna och lägg på den smulade osten. Lägg locket på stekpannan och ta pannan från plattan.
    6. Låt pastan rinna av. Lägg upp fläskkotletterna på förvärmda tallrikar. Lägg upp pastan. Strö över hackade valnötter och persilja och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben