Fläskfilé med päron

Serverar: 4 portioner

Snabbt och enkelt

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 schalottenlökar
  • 5 dl crème fraiche
  • 250 g brieost
  • 1 stor burk päron i lag
  • Smör till tillagning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Potatiskroketter
  • Instruktioner

    1. Skär filén i skivor. Skala och hacka löken. Krydda med vitpeppar och salt. Bryn filén med löken i lite smör. Sänk tempen på stekpannan. Häll i cremé fraiche och rör om. Låt det hela bli varmt.
    2. Skär i osten och låt den sakta smälta ner. Rör om i pannan hela tiden. Servera med delade päron på toppen och lite bitar av ost. Det som passar bäst till är potatiskroketter.
    3. © Ulf Wiman

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ceciliaw 6 oktober 2009

    Inte alls dumt! Råkade köpa persikor i stället för päron och det gick bra det med, men jag gissar att päron är bättre!

    mumsan 1 februari 2012

    Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben