Fläskfilé med ädelost, stekta päron och valnötter

Serverar: 4 portioner

Detta blir den kommande helgmiddagen. Klyftpotatis passar fint till.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 3 msk smör el margarin till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 lök
  • 3 dl hönsbuljong (vatten, tärning el fond)
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 140 g ädelost
  • 2 fasta päron
  • 1 dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°C. Putsa och skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Bryn köttskivorna i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
    2. Skala och finhacka löken. Fräs löken i matfettet, häll på buljong och matlagningsgrädde, koka sakta ca 10 minuter. Skär osten i tärningar och vispa ner i såsen. Mixa såsen.
    3. Skala, kärna ur och skär päronen i klyftor, stek dem i resten av matfettet i 2-3 minuter. Lägg i valnötterna i slutet.
    4. Servera fläskfilén med ädelostsås, päron, valnötter och klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JennyV 8 augusti 2011

    Jag gillar INTE ädelost!! Men detta smakade KANONBRA!!! De söta päronen gjorde sig jättebra till den lite salta maten - bra kombination! Hoppar nog över valnötterna nästa gång, de gjorde sig inte i maten!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben