Salamisallad med grillat päron och ädelost

Serverar: 4 portioner

En bra sallad så här efter jul. Kanske har man en bit salami över...

Ingredienser

  • 3 fasta päron
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 1 1/2 ask ( 200 g) valfri sort av salladsblad
  • 250 g ädelost
  • 200 g salami
  • 1 rödlök
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva päronen i centimetertjocka skivor och smörj in med olivolja och flingsalt.
    2. Grilla päronskivorna på högsta värme i en stek/grillpanna.
    3. Lägg salladsbladen på tallrikarna och lägg över päronen.
    4. Skiva ädelosten i tunna skivor och strö över päronen, krydda med svartpeppar.
    5. Toppa med salami och skivad rödlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben