Kokospaj med grillade inkokta päron

Serverar: 1 portioner

När du grillat färdigt huvudrätten, använd glöden till att tillaga efterrätten på.

Ingredienser

  • Rödvinsinkokta päron
  • 5 st päron, hårda
  • 5 dl rödvin
  • 1 st kanelstång
  • 3 st stjärnanis
  • Pajskal
  • 100 g kallt smör, skuret i tärningar
  • 100 g florsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • Kokosfyllning
  • 2 st ekologiska ägg
  • 2,5 dl socker
  • 4 dl kokos
  • 0,5 dl sirap
  • 40 g smält smör
  • Instruktioner

    1. Skala päronen. Koka rödvin, socker och kryddor. Lägg i päronen och sjud dem under lock i 10 minuter.Lägg päronen i en rengjord burk och häll på lagen. Sätt på locket och låt päronen svalna i lagen.
    2. Finfördela smör, florsocker, vetemjöl, salt och vaniljsocker. Tillsätt ägg och blanda hastigt ihop till en jämn pajdeg. Fodra en pajform, 20 cm i diameter, med pajdege och nagga botten med en gaffel. Sätt in i frysen 1 timme.
    3. Sätt under tiden ugnen på 200°. Sänk ugnsvärmen, direkt före gräddningen till 175°. Grädda pajskalet direkt ifrån frysen ca 10 minuter.
    4. Vispa ihop ägg och socker, rör i kokos, sirap och smält smör till kokosfyllningen. Lägg fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Ta upp päronen ur lagen och dela dem på mitten.
    5. Lägg päronhalvorna på medelvarm glöd på grillen. Grilla några minuter på ena sidan så att de får ett fint mönster och blir ljumma. Lägg päronhalvorna på pajen och servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben