Inkokta päron

Mycket god dessert med variationer.

Ingredienser

  • 4 fasta päron
  • 5 dl rödvin
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • Till servering
  • Glass eller grädde
  • Variationer
  • Saffranspäron
  • 1/2 g saffran
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Mintpäron
  • 2 droppar pepparmintsolja
  • Ett par droppar grön hushållsfärg
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skala päronen men låt skaftet vara kvar. Ställ päronen i en liten kastrull. Tillsätt övriga ingredienser.
    2. Sjud under lock i ca 10 minuter. Tag kastrullen från värmen och låt päronen svalna.
    3. Servera en klick glass eller grädde till päronen.
    4. Fler förslag på variationer: Blåbärspäron: 2 dl djupfrysta blåbär, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker
    5. Hallonpäron: 3 dl djupfrysta hallon, 5 dl vatten, 1 1/2 dl strösocker, ett par droppar röd hushållsfärg
    6. Kryddpäron: 1 kanelstång, 5 kryddnejlikor, 2 stjärnanis, 4 dl glögg, 1 msk citronsaft 1 1/2 dl mörkt muscovadoråsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    epique 20 november 2008

    De där verkar kanongoda,måste provas! :D Tack! ^^

    malllan 22 december 2010

    Kan de läggas i en glasburk och ges bort eller blir de dåliga fort? ska man isf låta de ligga kvar i vätskan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben