Inkokta päron med vispgrädde

Serverar: 4 portioner

Det här bjöd min farmor Lisa ofta på 1950-60 talet, som avslutning på en finare middag. Farmors svägerska Karin, hade stor frukträdgård, och delade glatt med sig av alla päron. Jag var väl lagom attraherad av efterrätten...men idag många år senare...så gott!!

Ingredienser

  • 5 päron av fast sort
  • 2½ dl vispgrädde
  • Sockerlag
  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • Saften av 1 citron
  • 2 kanelstänger
  • 2 stjärnanis
  • 1 vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till sockerlagen och koka upp.
    2. Skiva eller hyvla päronen tunt och lägg dem i en skål.
    3. Slå den heta sockerlagen över päronen. Vänd då och då under tiden som de svalnar.
    4. Vid servering, lyft päronskivorna ur lagen och servera med vispad grädde.
    5. Tips! Russin, torkade aprikoser och plommon kan läggas med päronen innan sockerlagen slås över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben