Päron i sockerlag med olika smaksättningar är enkelt att göra. Gott att frysa in och ta fram till vinterns efterrätter.
Ingredienser
8 stora päron
5 dl vatten
5 dl socker
1 tsk citronsyra
Smaksättning 1: 1 kanelstång
Smaksättning 2: 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk torkad
Smaksättning 3. 1 påse saffran (0,5 g)
Instruktioner
Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan. Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset. Ta bort skaftet. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och låt sjuda tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter.
Häll upp i plastburk och fyll på lag så att päronen täcks. Låt svalna innan locket sätts på. Förvara i frysen. Serveras som efterrätt med glass eller vispad grädde.
Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den.
Det var en av de godaste pajer jag smakat på länge:-)
christer28 juni 2018
hej, jag söker ett recept med inkokta päron (bla) i jättestark senapslag. finns att köpa på burk i italien och schweiz. heter då senf fruchte. otroligt gott för oss senapsälskare.
Det var en av de godaste pajer jag smakat på länge:-)
hej, jag söker ett recept med inkokta päron (bla) i jättestark senapslag. finns att köpa på burk i italien och schweiz. heter då senf fruchte. otroligt gott för oss senapsälskare.