Ingas inkokta päron

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Päron i sockerlag med olika smaksättningar är enkelt att göra. Gott att frysa in och ta fram till vinterns efterrätter.

Ingredienser

  • 8 stora päron
  • 5 dl vatten
  • 5 dl socker
  • 1 tsk citronsyra
  • Smaksättning 1: 1 kanelstång
  • Smaksättning 2: 1 msk färsk ingefära eller 1 tsk torkad
  • Smaksättning 3. 1 påse saffran (0,5 g)
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan. Skala päronen, dela dem halvor och gröp ur kärnhuset. Ta bort skaftet. Lägg ner päronhalvorna i sockerlagen och låt sjuda tills de är mjuka men inte mosiga, ca 10 minuter.
    2. Häll upp i plastburk och fyll på lag så att päronen täcks. Låt svalna innan locket sätts på. Förvara i frysen. Serveras som efterrätt med glass eller vispad grädde.
    3. Om det blir sockerlag över, spara och smaksätt glass med den eller dränk in tårtbottnar med den.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pistro01 26 september 2011

    Det var en av de godaste pajer jag smakat på länge:-)

    christer 28 juni 2018

    hej, jag söker ett recept med inkokta päron (bla) i jättestark senapslag. finns att köpa på burk i italien och schweiz. heter då senf fruchte. otroligt gott för oss senapsälskare.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben