Syltade päron till ost

Serverar: 8 portioner

Läckert tillbehör till ostbrickan, gärna till ostarna med lite smak, blå castello, camembert, lagrad gréve eller himmels blå.

Ingredienser

  • 2 st päron
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 2 tsk vatten
  • 1 tsk ingefära färsk riven
  • Instruktioner

    1. Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar).
    2. Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka.
    3. Låt päronen svalna. Lägg upp i en fin skål
    4. Förvara i glasburk i kylskåp

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    zonale 15 april 2008

    En absolut smaksensation på ostbrickan.

    123Linnea 30 augusti 2011

    Hur serveras detta? Lägger man det på en ostbit?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben