Thaikryddad fläskfilé med stekt ris

Serverar: 4 portioner

Bjud på middag med thailändsk inspiration. Vill du göra receptet lite magrare kan du pröva lätt-kokosmjölk

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk sambal oelek
  • ½ msk ingefära
  • 2½ dl matlagningsyoghurt
  • 2½ dl kokosmjölk
  • 1½ msk köttbuljong
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Stekt ris
  • 4 portioner kokt kallt ris
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl fintärnad paprika, olika färger
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk finhackad vitlök
  • ½ tsk kinesisk soja
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Ansa, skölj och strimla purjon. Skala och hacka vitlök och ingefära.
    2. Bryn köttet i het panna. Fräs vitlök, ingefära och purjolök i lite smör. Fyll på med kokosmjölk, yoghurt, sambal och buljong och låt koka upp. Lägg i köttet och låt sjuda någon minut, krydda med salt och peppar.
    3. Ris: Ansa, skölj och strimla purjon, fintärna paprikan och finhacka vitlök och ingefära. Fräs purjo, paprika, vitlök och ingefära. Tillsätt riset och stek tills det är varmt, krydda med soja, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mrex3m 14 februari 2012

    Doftar och smakar underbart.... :)

    MrsC 14 februari 2012

    Vad roligt - och Tack så mycket för fotografiet - det ser verkligen gott ut!! :-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben